چگونه به عنوان یک سخنران درونگرا انرژی ذهنی خود را مدیریت کنیم؟
افراد برونگرا از بودن در اجتماع لذت میبرند و هرچقدر بیشتر دور و اطرافشان شلوغ باشد احساس بهتری دارند و باتری ذهنشان سریعتر شارژ می شود. رفتار افراد درونگرا کاملا متفاوت است و چنانچه مدت زمانی طولانی در یک جای شلوغ حضور داشته باشند احساس خستگی و کلافگی میکنند و مایل هستند هرچه زودتر به حریم خلوت خود بازگردند.
فرد درونگرا چگونه است؟
من یک درونگرا هستم. از بودن در اجتماع لذت میبرم، داشتن ارتباطات و دوستان زیاد من را خوشحال میکند اما فقط برای مدت زمانی محدود. هر زمانی که به مهمانی می روم مدام ساعت را نگاه میکنم! بودن در کنار عزیزان برایم لذت بخش است اما اگر مدت زمان آن طولانی شود انرژی درونی ام کم و کمتر میشود. هیچ جا مثل بودن در خانه حال من را خوب نمیکند. در واقع افراد درونگرا با بودن در خلوت خودشان انرژی میگیرند.
آیا سخنرانی و تدریس انرژی ذهنی افراد درونگرا را تخلیه میکند؟
یک سخنران درونگرا باید از انرژی ذهنی خود مراقبت کند. افراد درونگرا انرژی خود را از لحظات تنهایی خود تامین میکنند و کارهایی مثل سخنرانی و تدریس، فعالیت هایی درونگرایانه محسوب میشود و ممکن است انرژی یک فرد درونگرا را کاهش دهد. من بعد یک روز تدریس احساس میکنم بخش زیادی از انرژی من تخلیه شده است.
در واقع ضروری است که مهارت مدیریت انرژی ذهنی را فرا بگیریم. به عنوان یک سخنران هم باید به مخاطبین انرژی بدهیم و هم اینکه در طی سخنرانی میزان انرژی خود را مدیریت نماییم. این کار باعث میشود که ارائه موثرتری داشته باشیم.
چطور باتری ذهن خود را شارژ نماییم؟
در اینجا چند راه حل برای افزایش انرژی ذهنی ارائه میگردد:
- برای ارتباطات خود و حضور در اجتماع حد و مرز تعیین کنید. داشتن فعالیت های اجتماعی تا یک حد مشخصی برای افراد درونگرا ضروری است اما بیشتر از آن باعث اتلاف انرژی ذهن میشود. اگر شغل شما آموزگاریست و قصد دارید یک سخنران شوید توصیه میگردد تعداد کلاسها را کاهش دهید.
- تعدادی دوست صمیمی داشته باشید. برخلاف آنچه تصور میشود افراد درونگرا از داشتن دوست صمیمی اجتناب نمیکنند، اما در انتخاب دوست نزدیک بسیار گزینشی عمل میکنند. بارها برای من اتفاق افتاده که از نظر انرژی ذهنی در شرایط مساعدی نبودم اما دیدن یکی از دوستان صمیمیم حال و هوایم را به شدت عوض کرد. هرچند که در ابتدا اصلا مایل نبودم که وی را ببینم! داشتن یک دوست نزدیک که ما را درک کند میتواند انرژی مثبت زیادی به ما دهد.
- برای روز خود از قبل برنامه ریزی داشته باشیم. هیچ چیز به اندازه سردرگمی در انتخاب وظایف و کارهای روزانه انرژی ذهنی ما را کاهش نمیدهد. من خودم روزهایی که برنامه ریزی نکردم احساس بدی دارم و سطح انرژی من کاهش پیدا میکند. اما در روزهایی که از شب قبل برای فردا برنامه ریزی میکنم با اینکه در طول روز کارهای زیادی برای انجام دارم اما سطح انرژی مطلوبی را تجربه میکنم.
- تکرار عبارات تاکیدی مثبت به شدت روی احساس خوب ما تاثیر دارد. زمانی که جملات مثبت را تکرار میکنیم و تا حدی آن را باور داریم، انرژی ذهنی ما نیز افزایش پیدا میکند. علاوه براین تکرار عبارات تاکیدی باعث افزایش حس خودباوری مان میشود.
- حتما ساعاتی برای خلوت خود در نظر بگیریم. همانطور که قبلا اشاره شد افراد درونگرا انرژی خود را از تنهایی تامین میکنند و اینکار باعث شارژ باتری ذهنی آنها میگردد. خود من نیز در ساعاتی از شبانه روز احتیاج دارم که تنها باشم و از خلوت خودم لذت ببرم.
درباره احسان خاکینهاد
نویسندۀ 10 عنوان کتاب - سخنران و مدرس دورههای آموزش مهارتهای کلامی در ارتباطات و سخنرانی
نوشته های بیشتر از احسان خاکینهاد
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.