چگونه در جمع صحبت کنیم؟
صحبت کردن در جمع برای درونگراهایی که بیشتر تمایل دارند در محیطهای آرام فکر کنند میتواند بسیار ناخوشایند و دلهرهآور باشد! شما هم میتوانید با یادگیری فنون و تکنیکهای سخنوری بر این غلبه ترس غلبه کنید و در جمعهای مختلف بدرخشید! در این مقاله ۵ راهکار را به شما معرفی میکنیم تا بتوانید مسلط و تاثیرگذار در جمعها و جلسهها صحبت کنید.
نکته ۱: ذهنیت سخنرانان را پرورش دهید
احتمالاً این جمله معروف را بارها شنیده باشید که همه چیز به ذهنیت شما بستگی دارد! ذهنتان را تغییر دهید تا زندگیتان تغییر کند. جملهای که هسته مطالب تمام کتابهای موفقیت ناپلئون هیل را تشکیل میدهد و کارول دوک نیز یک اثر علمی بسیار فاخر در رابطه با همین موضوع به رشته تحریر درآورده است.
ذهنیت به زبان بسیار ساده یعنی:
«چگونه به یک موضوع نگاه میکنید؟ طرز فکر شما چیست؟»
در ذهن اغلب انسانها در زمان سخنرانی چه میگذرد؟
🟠 مراقب باشم اشتباه نکنم! باید کاملاً مسلط و با اعتمادبهنفس به نظر برسم!
ذهنیت یک سخنران چگونه است؟
🟢 من اینجام تا تجربههام رو بازگو کنم، هدف من کمک کردن به انسانهاست.
نتیجه را میتوان از الان پیشبینی کرد: یک ذهنیت متفاوت یک تجربه متفاوت خلق میکند.
ذهنیت شما چگونه است؟
❌ شبیه افراد مشوش و مضطرب هستید و همیشه نگران هستید که مبادا اشتباه کنید؟
✅ ذهنیت سخنرانان را دارید؟ میخواهید به انسانها کمک کنید و یک فرد تاثیرگذار باشید؟
نکته ۲: خان اول را رد کنید!
اگر تجربه صحبت کردن در جمع را ندارید، یکبار بر ترس خود غلبه کنید و اقدام کنید، خواهید دید که دفعات بعد بسیار سادهتر خواهد شد.
هدف از اقدام کردن این است که:
(۱) مهارت بیشتری بدست آورید
(۲) آمیگدال مغز را برنامهریزی کنید
آمیگدال ساختاری بادامی شکل در مغز است که احساس ترس و اضطراب را پردازش میکند. زمانی که از قرار گرفتن در یک موقعیت دچار استرس و ترس میشویم، آمیگدال در مغز هورمونهایی ترشح میکند تا ما را برای «مقابله با خطر» یا «فرار کردن از موقعیت» آماده کند.
نکته مهم و تکان دهنده اینجاست: هر دفعه که از یک موقعیت چالشی اجتناب میکنید (مثلاً صحبت کردن در جمع) آمیگدال را به گونهای برنامهریزی میکنید که دفعات بعد میزان ترس و اضطراب شما بیشتر شود. در واقع در یک چرخه تخریب اعتمادبهنفس قرار میگیرید!
🟢 عادت جدید بسازید: سینه را سپر کنید و با موقعیتهای چالشی مواجه شوید
✔️ منابع بیشتر برای مطالعه:
اضطراب و فوبیا – ادموند جی بورن
نکته ۳: قبل از شروع جلسه وارماپ داشته باشید
احتمالاً اسم شمعهای وارمر را شنیده باشید. این شمع عمدتاً برای گرم نگه داشتن انواع چایی و دمنوش استفاده میشود تا بتوانید در زمان دلخواه یک نوشیدنی گرم و لبسوز داشته باشید. قبل از اینکه در یک جمع (جلسه) صحبت کنید، با افراد حاضر خوشوبش کنید و قلب و ذهن آنها را گرم کنید! این موضوع به دو دلیل اهمیت دارد:
🟢 بیشتر حاضرین از شما حمایت خواهند کرد
🟢 اعتمادبهنفس شما در زمان سخن گفتن افزایش پیدا میکند
نکته ۴: از فرمول سه طلایی استفاده کنید
این فرمول جهت اظهار نظر کردن بسیار قدرتمند است و تاثیر شگفتانگیز در متقاعدسازی دارد:
فکت + تجربه شخصی + نتیجهگیری
✔️ منظور از فکت این است که یک واقعیت عینی را بیان کنید، مثلاً چیزی که اغلب انسانها با آن اتفاق نظر دارند و یا یک موضوع علمی اثبات شده است.
✔️ در مرحله بعد یک تجربه شخصی را تعریف کنید، اتفاقی که در زندگی شما افتاده و مرتبط با فکت عنوان شده در گام اول است. هدف این است که حقانیت سخن خود را اثبات کنید و دیگران را متقاعد کنید که درست میگویید.
✔️ در گام سوم حتماً نتیجهگیری کنید و به شنونده کمک کنید تا مطالب گفته شده را سریعتر تحلیل و هضم کند.
نکته ۵: قبل از ابراز مخالفت موافقت کنید!
قبل از اینکه نظر مخالف را بیان کنید، به چند نکته که جمع با آنها موافق است اشاره کنید، خواهید دید که به سرعت گارد و حالت تدافعی دیگران خنثی میشود! با این روش ساده میتوانید سایرین را به آرامش و گفتگوی مسالمتآمیز دعوت کرده و آنها را متقاعد کنید که دیدگاه شما را بپذیرند.
البته اجرای این روش نیازمند آن است که روی ذهنتان مسلط باشید و احساستان را کنترل کنید تا با صبر و آرامش به خواسته خود برسید. هرچقدر روی رشد فردی بیشتر سرمایهگذاری کنید، زودتر به این حالت ذهنی تسلط و اقتدار میرسید که لازمه تبدیل شدن به یک سخنران تمام عیار است.
درباره احسان خاکینهاد
نویسندۀ 10 عنوان کتاب - سخنران و مدرس دورههای آموزش مهارتهای کلامی در ارتباطات و سخنرانی
نوشته های بیشتر از احسان خاکینهاد
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.