۷ روش حرف زدن با درونگراها
تا حالا شده با یک نفر حرف بزنید و احساس کنید که گفتگوی بیثمری بوده و نتوانستید با طرف مقابل ارتباط برقرار کنید؟ چقدر از ویژگیها و روحیات او شناخت داشتید؟
شناخت ویژگیهای افراد از لحاظ درونگرایی و برونگرایی میتواند به عنوان یک اهرم بسیار قدرتمند در ارتباطات شما عمل کند. در این مقاله هفت نکته مهم را به شما خواهم گفت تا بتوانید با افراد درونگرا یک ارتباط عمیق و پایدار برقرار کنید.
این جمله طلایی را فراموش نکنید:
مخاطبشناسی یکی از مهمترین مباحث فن بیان و سخنرانی است.
ویژگیهای افراد درونگرا چیست؟
✔️ آرام هستند
✔️ شنونده خوبی هستند
✔️ بیشتر به نوشتن علاقه دارند
✔️ قبل از حرف زدن خوب فکر میکنند
✔️ از تنهایی و خلوت خود انرژی میگیرند
✔️ به شدت به حریم شخصی اهمیت میدهند
نکته ۱: افراد درونگرا به طور معمول شروع کننده یک ارتباط نیستند. بنابراین اولین اقدامی که باید انجام دهید این است که گام اول را برای شروع ارتباط بردارید.
نکته ۲: افراد درونگرا به تک تک کلمات و واژهها در ابتدای گفتگو دقت میکنند، بنابراین در هنگام صحبت کردن جانب احتیاط را رعایت کنید و زود صمیمی نشوید!
اگر شما یک برونگرا هستید، احتمالاً این موضوع شما را شگفت زده کند که:
🔴 بیشتر درونگراها از اینکه در شروع ارتباط با اسم کوچک خطاب شوند بیزار هستند!
برخلاف بعضی آموزشهایی که در رابطه با ارتباط موثر ارائه میشود، استفاده از اسم کوچک همانند یک چاقوی دولبه عمل میکند و ممکن است در همان ابتدا رابطه را به کوچه بن بست هدایت کند. بنابراین اکیداً توصیه میشود از مخاطب بپرسید که آیا دوست دارد با اسم کوچک صدا زده شود یا خیر.
نکته ۳: افراد درونگرا خط و مرزهایی نامرئی در ارتباطات خود دارند، عبور از این خط قرمزها برای آنها حکم قطع ارتباط دارد.
مسئله اصلی اینجاست که حتی ممکن است یک درونگرا از خطوط قرمز خود آگاه نباشد و فقط زمانی که از آنها عبور کردید واکنش نشان دهد!
بنابراین این دو راهکار پیشنهاد میشود که:
🟡 زود صمیمی نشوید
🟡 احترام او را حفظ کنید
نکته ۴: بعد از اینکه ارتباط اولیه شکل گرفت، بهتر است آنها را به فضاها و مکانهای شلوغ دعوت نکنید، چون درونگراها عاشق گفتگوی دو نفره هستند.
مثلاً اغلب درونگراها به شدت از مهمانیهای شلوغ بیزار هستند، چون سروصدای زیاد تمرکز آنها را بهم میزند و به سرعت انرژی ذهنیشان را تخلیه میکند.
نکته ۵: درونگراها در برقراری ارتباط با سرعت نسبتاً آهسته پیش میروند و دیرتر از برونگراها با آدمهای جدید اُخت میشوند.
نکته ۶: درونگراها شخصیت عمیق لایه به لایه دارند (جهت درک بهتر این موضوع ساختار یک پیاز را تصور کنید). بنابراین توصیه میشود که در ابتدای ارتباط از پرسیدن سوالات خصوصی حذر کنید و اجازه دهید که این شناخت به مرور زمان شکل بگیرد. کلیدواژه «اعتماد» همانند یک کاتالیزور عمل میکند و شکلگیری ارتباط را تسریع میبخشد.
نکته ۷: درونگراها به مسائل ساده و روزمره چندان علاقهای ندارند و دوست دارند در مورد موضوعات عمیق و مهم صحبت کنند.
چند سوال مناسب که میتوانید از یک درونگرا بپرسید:
🟢 بزرگترین رویای زندگیت چیه؟
🟢 خوندن کدوم کتاب زندگیت رو متحول کرد؟
اگر این مقاله برای شما مفید بود اکیداً پیشنهاد میشود که در دوره فن بیان و صداسازی شرکت کنید. در این دوره جامع و تخصصی، احسان خاکینهاد، نویسنده و سخنران بینالمللی به شما آموزش میدهد در کمترین زمان فن بیان و مهارتهای ارتباطی را ارتقا دهید. [maxbutton id=”5″ ] |
درباره احسان خاکینهاد
نویسندۀ 10 عنوان کتاب - سخنران و مدرس دورههای آموزش مهارتهای کلامی در ارتباطات و سخنرانی
نوشته های بیشتر از احسان خاکینهاد
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.