ساکت بودن چه بلایی سر شما میآورد؟
کمرویی مفرط باعث می شود که از اجتماع فاصله بگیرید و یک مانع بسیار بزرگ در مسیر موفقیت شما خواهد بود. اگر بیش از اندازه کم حرف هستید، اگر در جمعها سکوت میکنید، با دیگران تعامل ندارید و مشکلاتی مثل خجولی و کمرویی زندگی شما را مختل کرده است، خواندن این مقاله به شما کمک میکند که این موضوع را از زوایای پنهان بشناسید و برای رفع آن اقدام کنید.
شماره ۱: تصویر اولیه منفی ایجاد میکنید
در اولین دیدار همیشه یک قاب عکس از ما در ذهن مخاطب شکل میگیرد. این تصویر اولیه مشخص میکند که:
✔️ جایگاه اجتماعی ما چقدر است
✔️ چقدر عزت و احترام دریافت میکنیم
✔️ این ارتباط ادامهدار خواهد بود یا خیر
فردی که در جمعها ساکت است و صحبت نمیکند، اغلب باعث میشود که یک تصویر اولیه منفی از خودش در ذهن مخاطب شکل بگیرد.
روی این موضوع تاکید و پافشاری میکنم که در شروع هر ارتباط یک زمان طلایی وجود دارد و اگر آن را از دست بدهید، تقریباً فرصتی برای جبران نخواهید داشت.
۳۰ ثانیه اول ارتباط مشخص میکند که آیا این رابطه ادامهدار خواهد بود یا خیر؟ مخاطب بر اساس ظاهر، زبان بدن و فن بیان شما را قضاوت میکند و تغییر دادن این تصویر ذهنی اولیه تقریباً غیرممکن است. اگر هم کمر همت ببندید که نظر طرف مقابل را تغییر دهید، نیازمند صرف زمان و انرژی زیاد خواهد بود.
به همین دلیل است که گفته میشود:
.First impression is the last impression
فقط یکبار فرصت تاثیرگذاشتن دارید!
۹۹ درصد افرادی که در جمعها مشارکت و تعامل ندارند، از این موضوع غافل هستند که این رفتار چقدر به ارزش و اعتبار آنها صدمات جبران ناپذیر وارد میکند و بیرحمانه مورد قضاوت قرار میگیرند.
شماره ۲: به عنوان یک فرد کمرو و خجالتی تلقی میشوید
معمولاً به انسانهایی که در جمعها ساکت هستند، برچسب کمرویی و خجالتی بودن زده میشود، حتی اگر این موضوع کاملاً اشتباه باشد.
البته منظور من این نیست که حتماً باید در نقش رهبر جمع ظاهر شوید و کنترل صحبت را بدست بگیرید. حضور و تعامل در حد معمول نشان میدهد که شما یک فرد صاحب نظر هستید و حرفهایی برای گفتن دارید. لازم است که این تصویر اولیه از شما در ذهن دیگران شکل بگیرد.
شماره ۳: دیگران تصور میکنند که اعتمادبهنفس شما پایین است
اجازه بدهید این موضوع را با طرح یک سناریو بررسی کنیم.
تصور کنید که در یک جمع حضور دارید و شخصی با صدای محکم و رسا نظرات و عقاید خودش را بیان میکند. شما شخصیت این فرد را چگونه تحلیل میکنید؟
🟢 قطعاً یکی از ویژگیهایی که برای او در نظر میگیرید داشتن اعتمادبهنفس بالاست.
یک نفر دیگر نیز از ابتدا تا پایان جلسه ساکت است و به هیچ عنوان اظهار نظر نمیکند. در مورد او چگونه میاندیشید؟
🟠 به طور حتم اعتمادبهنفس بالا جزو ویژگیهای بارز او نخواهد بود.
شماره ۴: نامرئی هستید و همیشه نادیده گرفته میشوید
در ابتدای دورههای فن بیان برای هنرجویان شرح میدهم که توانایی سخنوری باعث دیده شدن شما در اجتماع میشود و در «دیده شدن» منافع و مزایای شگفت انگیزی دارد که حتی ۱٪ آن به ذهن شما خطور نخواهد کرد!
قسمت تلخ و دردناک این موضوع اینجاست. افراد ساکت به دلیل اینکه ابزار وجود نمیکنند و نامرئی هستند، اغلب مورد بیمهری همگان قرار میگیرند و نادیده گرفته میشوند.
شماره ۵: فرصتها را از دست میدهید
تا وقتی که نامرئی باشید، دارای کمترین تاثیرگذاری روی افراد و فرصت برای پیشرفت و ترقی هستید. دیگران شما را نمیشناسند و هیچکس متوجه استعدادها، مهارتها و توانمندیهایتان نمیشود. در محل کار این موضوع باعث میشود که همکار شما صرفاً به دلیل خوب صحبت کردن و مهارتهای ارتباطی ارتقا شغلی بگیرد و پیشرفت کند.
درباره احسان خاکینهاد
نویسندۀ 10 عنوان کتاب - سخنران و مدرس دورههای آموزش مهارتهای کلامی در ارتباطات و سخنرانی
نوشته های بیشتر از احسان خاکینهاد
دیدگاهتان را بنویسید
ببخشید، برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید